Na een goede zwangerschap beviel ik met 36 weken van mijn zoontje.
Hij werd eerder gehaald vanwege een hoge bloeddruk.
Helaas daalde mijn bloeddruk niet terug naar normale waardes na de bevalling.
Na een goede herstelperiode was de boodschap dan ook duidelijk.
Allereerst moest ik mijn lichaam weer in goede conditie gaan brengen.
Maar ik vond het lastig hier een ritme in te vinden in combinatie met mijn 3 maanden oude zoontje en had een angst.
Want hoe sport ik verantwoord terwijl ik ook last heb van die hoge bloeddruk en mijn basisconditie schrikbarend laag was.

Na een goede zoekpartij op Google kwam ik uit bij Jorrit. Samen met mijn kleine zoon naar de intake.
Dit voelde meteen goed! Ik begon met 2x in de week trainen bij Jorrit.
Wat ben ik geschrokken van de staat van mijn lichaam.
Keer op keer lag ik weer op de grond omdat de misselijkheid mij overmeesterde.
Gelukkig was Jorrit er om me overeind te houden en te motiveren om samen steeds een stapje verder te gaan.

Langzaam merkte ik dat ik de trap weer op kon sprinten en de eerste truien van voor de zwangerschap weer pasten. Dat was pas een motivatie om door te gaan.
Door mijn eten te tracken in een app en dit met Jorrit te bespreken, heb ik ook mijn eetpatroon voor een groot gedeelte omgegooid.
Na 3 maanden intensief bij Jorrit sporten ben ik teruggegaan naar 1 keer in de week bij Jorrit en 1 of 2 keer in de week zelf.
Ook dat was even wennen.
Nu moest ik mezelf gaan motiveren!

Zes maanden na mijn start bij Jorrit kan ik concluderen dat mijn bloeddruk flink gedaald is, ik gezond eet, de weegschaal -10 kg aangeeft en dat ik me fitter en beter voel dan voor de zwangerschap.
Nu gaan we door! Jorrit heeft me laten zien dat ik het kan. Dus nu op eigen kracht verder..

Jorien Eliens

Naar aanleiding van een aanrijding in 2012 was ik totaal het vertrouwen in mijn lichaam kwijt. Waar ik voorheen alles kon doen wat ik
wilde, ging dit totaal niet meer. Van de kleine tot grote dingen in het dagelijks leven, de gevolgen van mijn letsel zaten mij onwijs in de weg.
Ik had veel pijn in mijn nek en rug, maar ik had ook weinig energie.

Tijdens het revalidatieproces onder behandeling van een arts ging het roer om en werd ik langzaam aan weer de oude ik.
Het enige wat ik miste was iemand die mij kon uitdagen en begeleiden om mijn lichaam middels sporten weer sterk te maken.

Ondanks dat Jorrit en ik geen onbekenden van elkaar waren, klopte ik met lood in mijn schoenen bij Jorrit aan. Jorrit gaf mij direct het vertrouwen dat ik dit kon en gaf aan dat we langzaam zouden opbouwen.
Een jaar lang heb ik 2x in de week personal training gevolgd en wat was dat leuk!
Ondanks dat er in dat jaar fysiek gezien de nodige pieken en dalen zijn geweest, wist Jorrit mij elke keer weer te motiveren en uit te dagen.
Zo is mijn lichaam veel sterker geworden als ik gehoopt had.
Ik kreeg weer plezier in het bewegen en had weer energie voor 10! Ook had ik stukken minder pijn in mijn nek en rug, waardoor het
vertrouwen in mijn lichaam weer terug kwam.
Dit had ik nooit durven dromen. Voor mij voelt het dan ook dat ik door de uitdaging en begeleiding van Jorrit een belangrijk deel van mijn leven heb terug gekregen.

Na een jaar personal training ben ik verder gegaan met de Small Group Trainingen, wat ik nog steeds met veel plezier doe.
Deze trainingen zijn voor mij de stok achter de deur om te blijven werken aan mijn lichaam.
Ik heb hard moeten werken om mijn lichaam te krijgen zoals het nu is en ik zou niet anders meer willen.

Trainen bij Jorrit is dan ook echt aan te raden. Met veel kennis en plezier geeft hij les waardoor hij het beste uit iedereen weet te halen!

Leonie Hasenbos

Wat mezelf niet is gelukt het afgelopen jaar is met hulp van Jorrit in 10 weken voor elkaar gebokst: 4,5 kilo eraf en 7 centimeter geslonken in de taille! Ik ben blij! De trainingen met Jorrit zijn heerlijk om even aan het ‘echte leven’ te ontsnappen en volop te focussen op je lijf en geest. Hij zorgt ervoor dat je steeds de grenzen opzoekt, maar er niet over heen gaat. Ten tijde van de start heb ik aangegeven als doel dat ik graag een sportieve booster wilde, en dat heb ik geweten. Met hier en daar een spiegel en een coachingsmomentje die je zo in het leven van alledag kan toepassen, zijn de trainingen zonder meer waardevol te noemen. Trainen met Jorrit is echt een aanrader! Wordt vervolgd….

Jostien Langeberg

Met rugpijn meldde ik me voor de eerste training bij Jorrit, dus we zijn heel rustig van start gegaan. Maar al snel werd mijn rug sterker, en de rest ook! Achteraf gezien heb ik geen idee wat ik al die jaren hiervoor op de sportschool deed, maar het lijkt in niets op de training die Jorrit geeft. Dit is een goede combi van cardio en krachttraining, die door de afwisseling ook nog eens leuk is om te doen. Iedere week gingen mijn conditie en kracht met sprongen vooruit, en mijn gewicht werd steeds iets minder. Dat motiveert enorm!Jorrit let er vooral op dat je een oefening goed uitvoert, de hoeveelheid gewicht of het aantal herhalingen zijn ondergeschikt. Hij blijft geduldig voordoen en aanwijzingen geven, ook als ik voor de zoveelste keer wiebelend mijn lunges doe. Na een aantal sessies personal training is small group training voor mij nu ideaal: een vaste dag en tijdstip zorgen ervoor dat ik ook echt ga. Je doet dezelfde oefeningen, maar iedereen op zijn eigen niveau. Jorrit zorgt ervoor dat iedereen tot het uiterste gaat, en je dus altijd met een heel goed gevoel de deur uitstapt. Nooit gedacht dat ik het nog eens zou zeggen over sporten, maar ik vind het echt leuk!

Karin

Ongeveer een jaar geleden ben ik bij Jorrit begonnen met Bootcamp Basic omdat ik merkte dat hardlopen niet genoeg meer deed voor mijn lichaam. Ik wilde uitdaging.. en dat heb ik gekregen! Inmiddels kan ik aardig mee komen in de Bootcamp Advanced training en heb ik twee maanden personal training gevolgd bij Jorrit. Hier is er meer tijd voor techniek en leer (voel) je je spieren beter gebruiken. Je voelt je fitter en personal training geeft een lekkere kick! Jorrit voelt goed aan wat je nodig hebt: géén schreeuwende trainer maar wel een figuurlijke schop als je dat nodig hebt!

Sander de Vries

Met het inschrijven voor de Mud Masters 12 km, was het startschot gegeven om hard aan het werk te gaan. Met name mijn overgewicht van een kleine 15 kg was mij al jaren een doorn in het oog. Voor de Mud Masters moest hier een groot deel van tot het verleden te behoren. Ik wilde het vooral sportief aanpakken, want mijn conditie en kracht moesten ook groeien. Geen tijd voor energie vretende diëten dus!
In mei 2014 ben ik gestart bij Jorrit om mijn doelen te realiseren. Iedere keer weer kijk ik uit naar de trainingen. Jorrit wint door zijn open en betrokken houding snel vertrouwen. Hij is heel vakbekwaam; een juiste techniek staat altijd voorop. Tijdens de trainingen is de sfeer ontspannen, goed om je keihard in het zweet te werken!

De trainingen zijn altijd uitdagend. Jorrit weet heel goed mij het maximale te laten doen. Zijn motiverende en enthousiaste begeleiding doet mij grenzen verleggen. Inmiddels doe ik oa 3×15 push ups, 3x 10 squats met 60 kg, dead lifts en kettle Bell swings. Het is heel motiverend om die progressie te ervaren!

Om mijn kilo’s te verliezen gaf Jorrit veel praktische voedingstips, geen dieet! Ik eet nu dagelijks een juiste balans van veel eiwitrijke voeding, gezonde vetten en koolhydraten. Het bevalt prima en is heel goed te doen op het werk en in het gezin.

Dankzij de trainingen, de adviezen over voeding en de tips bij het opbouwen van mijn hardloop km’s, geloof ik zelf nu ook dat ik echt klaar ben voor Mud Masters. Inmiddels werk ik me met veel plezier in het zweet voor de laatste paar kilo’s en meet mijn lichaamsomvang totaal zo’n 40 cm minder.

Ik ben helemaal blij!!
Ik laat deze fijne flow mij niet meer ontglippen. Ik heb gelukkig nog flink wat PT sessies in het vooruitzicht,  daarna zal ik zeker blijven trainen bij Jorrit in de vorm van bootcamps en small group training. Ik kan niet meer zonder!!

Louise Meijer

Van een ongeluk in 2006 bleek ik chronische pijn te hebben over gehouden. Was ik eerst een zeer actief en sportief mens, in 2014 was ik ruim 30 kilo te zwaar en altijd moe. Mijn fysiotherapeute raadde mij aan een personal trainer te zoeken die mij kon helpen.

Met lood in de schoenen klopte ik aan bij Jorrit. Mijn verwachtingen waren minimaal en ik besprak met hem dat ik op zijn minst meer energie wilde hebben en me beter wilde voelen. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij hem en hij gaf mij het vertrouwen dat mijn situatie kon veranderen.

Sinds april train ik twee maal per week met Jorrit en ik kan eerlijk zeggen dat het resultaat nu al mijn verwachtingen overtreft. Ik ben slanker en fitter, maar voel mij vooral weer energiek en positief. Jorrit pusht mij bij elke training om het maximale uit mijzelf te halen en mijn vooruitgang motiveert mij hierin nog extra.

Jorrit heeft een enorme kennis van zaken en staat altijd voor mij klaar met advies. Hij geeft mij vertrouwen in mijzelf en houdt mij op de goede weg.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap gezet heb en kan Jorrit van harte aanbevelen als personal trainer. Ik weet zeker dat ik zonder hem onmogelijk dit resultaat had kunnen boeken.

Ingrid van Ruiswijk

Het roer om

In mei 2013 ging het roer om: weg met die negatieve spiraal van slechte voeding en bank zitten. Weg met die overtollige kilo’s en  dus een ongezond lichaam en op naar een gezond en gespierd lichaam.  Voordat mijn lichaam echt last van mijn ongezonde leefgewoontes zou krijgen besloot ik om een personal trainer te zoeken. Al gauw kwam ik uit op de website van Jorrit en een afspraak om te starten was dan ook snel gemaakt.

Spierpijn is lekker!

In de periode die volgde trainde ik tweemaal per week één op één met Jorrit. Van sit ups tot burpees, van squats tot kettlebel swings en van wall sits tot een mentale boost; de weg die ik met Jorrit in was geslagen was confronterend maar vooral stimulerend en motiverend. Jorrit gaf duidelijke adviezen voor, tijdens en na het trainen. Daarnaast voelde Jorrit prima aan waar mijn grenzen lagen op zowel kracht- als cardiogebied en daagde mij op een professionele, motiverende manier uit om die grenzen te verleggen. Dit ging altijd gepaard met een vrolijke lach, een deskundige blik op het geheel  en motiverende uitspraken. ‘Spierpijn is lekker’ is waar en zal ik nooit meer vergeten!

De weg naar meer

Naast het fysieke trainingsschema hielp Jorrit mij ook bij mijn voedingsgewoontes. Zo is de knop van geen variatie en teveel en foute calorieën om naar een zeer gevarieerd voedingspatroon waar de gezonde eiwitten, koolhydraten en vetten op de juiste manier worden afgewisseld. Het resultaat mag er na vijf maanden hard trainen dan ook zijn; min 18 kilo en de centimeters zijn bij de borst, buik en heup al minimaal tien centimeter minder. Mijn zelfvertrouwen is daarentegen met plus 100% gegroeid!

Mijn doel is nog niet bereikt. Mijn lichaam is nog niet in prima balans dus ga ik in 2014 door met de trainingen van Jorrit. Naast mijn gewicht- en centimeterdoel wil ik de Dam tot Damloop hardlopen en de Mud Masters gaan doen. Om mijn doelen te behalen volg ik bij Jorrit inmiddels de Bootcamplessen en de Small Grouptrainingen. Sporten met Jorrit is namelijk niet meer uit mijn systeem weg te denken!

Maaike Duin

Niet alleen was de wekelijkse training goed voor de dijspieren, armspieren, buikspieren, ook de lachspieren en werden met zekere regelmaat meegetraind. Jorrit is absoluut een betrouwbare, gemotiveerde en behulpzame Personal Coach, met een goed gevoel voor humor. Hij was niet, zoals ik aanvankelijk dacht, een beul en slavendrijver, maar duidelijk ook oprecht geïnteresseerd en wist altijd wel een praatje te maken (jazeker, ook tijdens de zeer “geliefde” burpees en buikspieroefeningen).

Het trainen bij Jorrit heeft niet alleen de nodige centimeters weggewerkt, ook ben ik veel fitter, gezonder en sterker geworden. Het eerder door mij zo gehate sporten, is nu de afleiding en het afkicken van een drukke schooldag.

Jorrit heeft door zijn enthousiaste manier van coachen het voor elkaar gekregen, het sporten te zien als iets leuks en nuttigs. Het was mij niet – nee nooit – gelukt zonder zijn trainingen en enthousiasme. Zijn trainingen zijn voor iedereen geschikt, juist omdat hij het zo persoonlijk aanpakt. Echt een aanrader!

Eva Klappe

Na jaren met een behoorlijk overgewicht te hebben rond gelopen, heb ik vorig jaar een operatie ondergaan. Er is een maagbandje bij me gezet om mijn eetlust te remmen en om ervoor te zorgen dat ik niet meer te snel te veel kan eten. Dit is echter maar een hulpmiddel om lichter, gezonder en fitter te worden. De rest hangt af van je voeding en beweging. Nadat ik 15 kilo was afgevallen was het voor mij dan geen moeilijke keuze om mij volledig te richten op trainen. Zowel cardio als krachttraining om mijn metabolisme op gang te gaan helpen. Ik train dan ook minstens 5 keer in de week op de sportschool.  Dit heeft mijn gezondheid en energie een echte boost gegeven.

Waarom dan een personal trainer?

Als je zelf traint of op een sportschool krijg je beperkte begeleiding. De trainingsprogramma’s zijn veelal standaard die aan iedereen gegeven wordt en zijn dus niet specifiek voor jou wensen gemaakt. Ik wilde graag die extra begeleiding om een aantal zaken helder te krijgen en om mijn lichaam de training te geven die het dan ook echt nodig heeft.

Toen ik hoorde dat Jorrit, personal training gaf, ben ik gelijk naar hem toegegaan om eens te informeren wat hij voor mij kon betekenen. We maakten een afspraak voor een intake / informatie gesprek die vrijblijvend was. Tijdens dit gesprek zijn een aantal dingen eens goed onder de loep genomen. Er werd gekeken wat mijn precieze doel wat ik met de sessie met Jorrit wilde bereiken. Ook mijn voedingspatroon werd bekeken en kreeg meteen een aantal goede tips om mijn metabolisme te verhogen. Alles werd uitgelegd met behulp van schema’s en diagrammen. Geen hogere wiskunde maar duidelijke begrijpelijke diagrammen. Dit gaf mij meteen het vertrouwen om met Jorrit te gaan trainen. Ook voor de rest van mijn dagen dat ik niet met Jorrit trainde gaf hij mij goede trainingsschema’s die ik zelf kon uitvoeren.

Heb ik het resultaat gekregen wat ik had verwacht?

JA! En zelfs meer. Ons doel was om mij af te laten vallen en mijn stofwisseling te verhogen. Dit is zeker gelukt, ben ondertussen 44 kilo afgevallen en voel me enorm fit!
Een ander resultaat waar ik in het begin niet aan gedacht had, maar later nog belangrijker voor mij werd dan mijn eerste doel, was dat mijn ‘core’ vele malen sterker werd. Core trainingen zijn oefeningen die de romp (rug, buik en bekken) stabieler en sterker maken. Dit zijn spieren die behoorlijk belangrijk zijn. Mijn rugpijn in mijn onderrug verdween als sneeuw voor de zon. Ook mijn knieën die in het verleden nog wel eens voor blessures zorgden gaven me geen problemen meer. Geen pijn, geen blessures. Dit laatste had ik ook met Jorrit vrijwel in het begin besproken en heeft hij hier specifiek in het begin op gefocust.

Ik kan Jorrit met alle vertrouwen aan al mijn vrienden en kennissen aanbevelen en zeker ook aan jou!

Sebastiaan Holman

I have made a number of attempts to train in the past. I always began well and then lost motivation, and stopped training quite quickly. Once again I was unhappy with my body shape and I wanted to do something about it. This time I decided not rely on staff in the gym to support me and looked for a personal trainer. As a result I met Jorrit and decided to train with him. This was absolutely the best decision, and I gained more than I hoped for.

Jorrit is very knowledgeable and focussed. He applied his focus to my goals and certainly kept me focussed. Whilst he is strict and sessions are tough he does this with humour. He also does this with care and keeps a close eye on how I am doing. He knows the difference between situations when I just need encouragement and when I just wasn’t going to do it.

One benefit I had not anticipated was the advice on my diet. Although I wasn’t overweight I had a very poor diet, and Jorrit gave very good advice on a healthy diet to support my training programme.  This absolutely contributed to me achieving my goals.

As a direct result of Jorrit’s commitment I achieved things I didn’t think I would be able to do, and could never have achieved on my own. I have no hesitation in recommending Jorrit as a Personal Trainer and I would highly recommend it.

Davis Higginson

Sporten is investeren in jezelf

Door voor de samenwerking met Jorrit te kiezen, koos ik voor mijzelf. Van een druk leven waar ik geen of weinig tijd dacht te hebben voor sport naar een leven dat net zo druk is gebleven maar mèt ruimte voor sport. Sterker nog, ik wil niet meer anders. Het doel dat ik heb gesteld om met Jorrit te halen heb ik gehaald en ik ben zo enthousiast dat ik mijn nieuwe sportieve doel al heb gevormd. Ik voel me gezonder en fitter en dat wil ik heel graag zo houden. En je fit voelen als je een druk bestaan hebt, is goud waard!

Professionele motivator

De afgelopen maanden hebben Jorrit en ik heel consequent en hard getraind. Onze samenwerking heb ik als heel prettig ervaren. In die tijd leerde ik Jorrit kennen als een professionele man die heel serieus met zijn vak bezig is. Een gemotiveerd, betrouwbaar en bescheiden persoon met vak- en mensenkennis, onmisbare eigenschappen voor een Personal Trainer. Met mijn blessuregevoelige lijf (o.a. hypermobiliteit, schouderoperaties) kon ik 100% geconcentreerd en tien keer harder trainen als anders. Ik wist dat ik in goede handen was. Mijn (manueel) fysiotherapeut heeft dit overigens meermaals bevestigd. Behandelingen door hem waren nauwelijks meer nodig.

Meer dan ik had gehoopt

Ik had een stok achter de deur nodig om te gaan sporten, maar ik kreeg veel meer. Ik ben nu fit(ter), slank(er) en sterk(er) en vooral gemotiveerd om sportief door het leven te gaan. Ik kijk uit naar een volgende samenwerking in het nastreven van mijn nieuwe doel!

Tamara van der Horst